Ana içeriğe atla

Hayvanların Toplu davranış biçimi


Hayvanların toplu davranış temelde bireysel bireylerin davranışları farklıdır. mülkiyet kadar bize Stae veya nüfus doğasında anlaşılmaz olur "ya da" otoriter darbe "olan bazı bireyler tabidir" ortak denir. , Ağızdan kesinlikle tanımlanan rota aşağıdaki göçmen kuşların veya çekirgeler bulut sürüleri izlemek, bilim adamları hala soru - ne onları kene yapar? Cevap veremez
Swarms unerringly kum ve orada yiyecek yeşil vadiler, çöllerden yollarını bulmak. Bu genetik hafıza veya içgüdüsü, ancak izah edilebilir ayrı ayrı bir kafileyle çekilmek durumunda garip şey:, hemen onun yönünü kaybeder ve rastgele bir tarafı ya da diğer içine atmaya başlar. Ayrı ayrı hiçbir yönü bilir, hiçbir amacı bu. Fakat onu nasıl paketi bilecekler?

 
Kuşların yıllık göçleri Eğitim, bilim adamları bunların hareketi eski ve deneyimli kişiler tarafından önderlik etti varsayıldı. "Akıllı kaz Akka Knebekayze Travels Nils ve" düşünün. Emin Japon kuşbilimci Profesör Yamamoto Khuhro-mektedir ki göçmen sürüler hiçbir neden bulunamadı kadar hiç hipotezi. Bu paketi baş uçuş sırasında neredeyse piliç olur. Küçük kuşlar yaz aylarında yumurta gelen ve herhangi bir deneyim uçuşlar olmaması uçan altı başlı sürü halinde on olgunun. Ama otbivshis kafileyle kuş genelde doğru yönde bulamıyorum.
Bazı bilim adamları inanıyorum balık, uçuş çok "umneyut", bir kez. Bu, bir yol bulmak balık vardı deneylerle bir labirent aracılığıyla yüzmek için doğrulanır. Bu balık gruplarının doğru yönde hızlı tek başına yelken daha satın bulundu.

 
Fransız kâşif Louis Thomas, yıllardır termit çalışma yapan için şöyle yazar: "Take iki veya üç - hiçbir şey değişecek, ancak bir mucize olur, belirli bir kritik kütle, onların sayısını artırmak durumunda. önemli emirleri, termitler çalışan takımlar kurmaya başlamak zorunda gibi. Onun yakalanıp gets her şeyin diğer küçük parçalara, bir tane daha ekleyin ve sonra tonoz bağlamak sütununda usher. Henüz bir oda bir katedral benzeri yok. " bir bütün olarak inşaat Böylece, bilgi, yalnızca birey belirli bir sayı ortaya çıkar.

Termit aşağıdaki deney yerleştirildi: görevlendirildi termit set bölümleme, izole inşaatçılar içine "takım" bölünerek. Bu çalışma devam etti ve rağmen her hareket, oluklar veya bir bölme ile ayrılmış oda, doğru için birbirlerinin kavşakta oluşturdu.

 
Içgüdüler - poboku
"Swarms, - ünlü Fransız kaşif Remy Shoven yazdı - kırmızımsı renk dev bulutlar, güz ve yükselişi, sanki komut hakkında." Bu ne yoğun multi-ton ağırlığı üzerinde durdu olamaz dayanılmaz dürtü hareket nedir? Bu engellerin etrafında duvarların tarama, ve yazma atar karşı konulmaz bu yönde ilerlemeye devam ediyor akar.

 
Aynı şekilde dayanılmaz fareler voles ve Lemmings onların ani göç zamanda. Met yol hendek üstünde, onlar etrafında eğmek değil, başka bir yol arıyorlar, ama olmayan bir yaşam dalga taştı, kaynıyor organları ile ağzına, hangi başkalarının yüz binlerce aktarmasız hareket devam dolum. Çiğnenmiş, ezilmiş, derin bir hendek içinde boğuluyor, ölmeden önce, onlar, kendilerinden sonrakileri gitmek için bir köprü oluşturan en küçük bir girişimde kaçmak için yapmazlar. Güçlü hayatta kalma içgüdüsü ve bastırılmış tamamen tıkalı.
Araştırmacılar sürekli olarak Güney Afrika ceylan aslan göç sırasında, kendi akışı ateş püskürdü güçsüz dışarı çıkmak olduğuna dikkat çekti var. hiçbir korku hissetmek, ceylan doğrudan aslan taşındı, etrafına cansız bir nesne olarak akan.

 
Hiçbir şey de
"Olacak nüfusun bir şaşırtıcı bilim adamları sonuçlanan, bir başka görünür. Genellikle, bireylerin adil sayısı bilinmeyen emirlerine uyarak gibi belli bir kritik sayı, hayvanlar, aşmayacak şekilde, artık yeniden başlar. Bu, örneğin, Dr Robert Lowes Cambridge Üniversitesi, uzun yıllar fillerin ömrünü okudu yazdı. Ne zaman onların sayısını artırır da kadın ya yetenek, çoğaltmak veya vade erkeklerde kaybolması çok daha sonra ortaya çıkar.
Ilgili deneyler tavşan ve sıçan ile yapılmıştır. En kısa zamanda onu da kadar kanıtlayan, gıda ve diğer uygun koşullar bolluk rağmen yüksek mortalite hiçbir açıklanabilir faz başlıyor. Vücudun, zayıflama oluştu, hastalık direncini azaltan herhangi bir nedenle olmadan. Bu kadar nüfusu en uygun boyuta indirgenmiş değil uzun süre devam etti.
akademik ilgi ek olarak, swarms ve nüfus büyüklüğü davranışını etkiler sinyal, kökeni sorusu, büyük bir pratik öneme sahiptir. başarıyla zararlıları bitkileri yok etmek mücadele: Patates böceği, salyangoz olabilir kendi kodu çözmeye Eğer, sıçan, vb

 
savaş yıllarının fenomen
Kendi gizemli, kadin ve erkek nüfus bir dengesini korur kanunu rağmen eşit olasılık ile erkek ve dişi farelerin biyolojik kökenli. nüfus bebekler arasında küçük erkek Ancak, eğer kadın tarafından, biraz eğer erkek olduğu hakimdir - olmaları ışığa ortaya çıkmaya başlıyor. Bu olgu da insan toplumda bilinen, demograflar savaş yıllarının onu "bir fenomen olarak adlandırılır. savaşlar ve onlara kurban ülkelerde erkek nüfus arasında Hasar sırasında, yeni doğan erkek ani bir artış.
nitelik nicelik geçişin bir örnek?

 
VI Vernadsky 'biyosfer' - Earth yaşayan canlılar tüm kütle seti kavramını tanıttı. Bu kombinasyon, "tek gezegenimsi cisim olarak kabul edilmelidir." Sadece biyosfer Fransız paleontolog ve filozof Teilhard de Chardin bilinen gördüm. Bu, o, "tek bir devi organizmanın ana hatlarını kendi evriminin ilk aşamalarında Dünya'da yaşayan bir yaratık, raspolzsheesya, dedi." Birçok bilim adamı bu katılıyorum, örneğin, ünlü Alman fizikçi, GT Fechner Dünya'nın bazı ortak kolektif bilinç olmalıdır inanıyordu. insan beyni birçok bireysel hücrelerden oluşur gibi, gezegenin bilinci, inandığını, canlıların bireysel bilinç o yaşayan oluşur. Ve bilinç olarak ayrı bireylerin bilinç gelen drift gerektiğini, nasıl bir bütün olarak beyin niteliksel bireysel hücrelerin onu oluşturan farklıdır.

Kanıtlamak "olduğu sverhorganizmy" Earth yaşamaktadır, henüz başarılı değil, aynı zamanda bir sonraki yüksek mertebeden belirli bir kümesi form bu hipotezi çürütmek için. onun yadsınamaz avantajı Ancak, bir ölçüde değil sadece belirli bir nüfusun "will" açıklıyor, ama aynı zamanda bir dünya içinde hiçbir içerdekilerin ve tüm yaşamı birbirine olan yabancılara, birbirine bağlı ve her tamamlamak gibi bir algı için bir model sunar başka.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yalda Abbasi Mohsen Mizazade Le Yare Sözleri Türkçe

Kadın Ez ku iro pır xemginim, lê yare… (Ben ki bugün çok dertliyim, le yare…) Lê yare, gul nare… (Le yare… Gül nare…) Cab levina negerinım, lê yare… (Bir divane onu ararım, le yare…) Lê yare, hevale… (Le yare, hevale…) Neşan jêde ev nabinim, lê yare… (Ararım da bulamam, gül nare…) Neşan jêde ev nabinim, lê yare… (Ararım da bulamam, gül nare…) Derdê dılemın koriyeh, lê yare… (Gönlümün derdi kördür(?), le yare) Lê yare, gul nare… (Le yare… Gül nare….) Xussan canê mın xariye, lê yare… (Xuslar(?) canımı yedi, le yare… ) Lê yare, hevale… (Le yare, hevale…) Didar maye kıyamete, lê yare gul nare… (Buluşmak kıyamete kaldı, gül nare…) Didar maye kıyamete, lê yare gul nare… (Buluşmak kıyamete kaldı, gül nare…) Erkek; Caylan kuştın, jınan bırın, lê yare… (Caylanı öldürdüler, kadınlar kötürdüler, le yare…) Lê yare, gul nare… (Le yare… Gül nare…) Gulyarê mın esir kırın, lê yare… (Gülyarımı esir ettiler, le yare…) Lê yare, hevale… (Le yare, hevale…) Van fıritın le

İbrahim Tatlıses Filmleri

İbrahim Tatlıses Filmleri,İbrahim Tatlıses Filmleri izle,yeşilçam hülya avşar -İbrahim Tatlıses Filmleri,türk sineması İbrahim Tatlıses Filmleri,eski nostalji İbrahim Tatlıses Filmleri Bu Bölümde ibrahim Tatlisesin Cevirdigi Tüm Filmler Yeralmaktadir. Filmleri izleye Bilmek icin Resimlere Tiklayiniz. Bazi Filmler 2 Cd Olarak Eklenmistir. Filmin Devamini izleye Bilmek icin Hemen Yanindaki Resimi Tiklayarak Filme Devam Baka Bilirsiniz iyi izlemeler. Burdaki Filmler Tanitim Amaciyla Sunulmustur. Sanatcilara Destek Vermek icin Orjinal Cd lerini Satin Almanizi Tafsiye Ederiz. Sitemizdeki Filmlerimizin Yüzde 99 u Nostalji Agirlikli Filmlerdir. Alisan - 1982 ibrahim Tatlises - Yaprak Özdemiroglu - Yaman Okay - Savas Akova Ali Tutal - Zeynep Irgat - Alev Gürzap - Hamit Yildirim ALLAH ALLAH - 1987 ibrahim Tatlises - Melike Zobu - Mehmet Ali Erbil Neslihan Acar - Neriman Köksal - Hüseyin Kutman Asiksin - 1988 ibrahim Tatlises - Hülya Avsar - C

Engin Noyan Güzel Dua

 Yâ Berr! Yoktum yokluğumun farkında değildim İyilik ettin var eyledin beni Anılmıyordum anılmaya değer değildim İyilik ettin insan eyledin beni Bilmiyordum bilmediğimi bilmiyordum İyilik ettin kendini bilir eyledin beni Bilmiyordum senin farkında değildim İyilik ettin inanlardan eyledin beni Kimsesizdim kendime dost arıyordum İyilik ettin dostun eyledin beni Yetimdim sahibimi arıyordum İyilik ettin rahmetine çağırdın beni Hatalıyım pişmanlık duyuyorum