Ana içeriğe atla

SAGLIK REZALETI..

Namuslu Hekimlerden Korkunç Itiraflar !
SSK ve Devlet Hastanelerinin yükünü azaltmak ve halkin özel hastaneolanaklarindan yararlanmasini saglamak bahanesiyle yaptigi, özelhastanelerden hizmet satin almasini saglayan düzenleme insan hayatini tehdit eder boyutlara ulasmis durumda . Iste Tüyler Ürperten Itiraflar
SSK, Bag-Kur ve Emekli Sandigina bagli hastalar, özel hastanelerde en kalitesiz malzemelerle ameliyat ediliyor.
Özellikle kalp ameliyatlarinda kalitesiz kataterler, iplikler,stentler, balonlar kullaniliyor. Özel hastanelerin hemen hemen hepsikatater, idrar sondasi gibi tek kullanimlik malzemeleri, ayni kan grubundaki birkaç hastada tekrar tekrar kullaniyor. Böylece az ve ucuzmalzemeyle çok sayida hasta ameliyat edilerek sürümden kazaniliyor.
Bir paket programindan özel hastane %10 civarinda kâr elde ediyorsa, malzemeleri tekrar tekrar kullanarak ya da kalitesiz malzeme kullanarakkâr oranini % 35-40lara çikarabiliyor .
Ameliyathanelerin durumu içler acisi. Istanbuldaki yaklasik 26kalp-damar cerrahisi merkezinin en az 20sinin ruhsati uluslararasi standartlara uymadiklari için iptal edilmeli.
Devletin sagliga ayirdigi % 5lik bütçenin % 80i ilaca gidiyor. AncakTürkiyede ilaçla ilgili bir tasarrufa gitmek imkânsiz. Çünkü bir andakarsinizda ciddi devleri bulursunuz . Ayrica pek çok hekim yazdigi herreçeteden ilaç sirketi tarafindan prim aldigi için, bu sistemi yikmak zor.Daha uygun fiyatli muadili olmasina ragmen ilaç sirketinden para alandoktor pahali ilaçlari hastaya aldiriyor.
Özel hastanelerde doktorun hastayi kurtarmak için elinden geleniyapmasi, hasta cebinden ek para ödemedigi sürece imkânsiz.
her seye göz yumuluyor. Denetim yapilmiyor; göstermelik yapilandenetimlerde ise sadece cihazlara, odalara, tuvaletlere bakiliyor .
Insanlar Ölsün ki Daha Çok Kazanalim. Diyen Doktorlar
Artik bütün vatandaslar özel hastanelerden yararlanabiliyor! Özelliklede yillardir SSK ve Devlet Hastanesi kuyruklarinda sürünen vatandaslar,artik en lüks özel hastanelerde ameliyat bile olabiliyorlar! Bu olanak,sosyal güvencesi olan vatandasi mutlu ediyor. Ama hiçbiri, hastanelerdekendileri için en kalitesiz malzemelerin kullanildigini bilmiyor.
Bunu bilen, özel hastanelerde bu uygulamalara tanik olan ve hattakalitesiz malzemelerle ameliyat yapip vicdan azabi çeken bazi hekimler,korkuyor. Hem ameliyat ettikleri hastalarin ölmesinden hem de bugerçegi kamuoyuyla paylasmaktan. Çünkü islerini kaybedebilirler, bir daha asla hiçbir yerde is bulamazlar. Dahasi yargilanip mahkumedilebilirler. Yani bir yanda Hipokrat yeminine uygun çalismak isteyendoktorlar öte yanda daha iyi yasamak için Hastalar ölsün ki daha çokkazanalim. diyen doktorlar. Daha çok kazanma duygusunun hekim dünyasinda agirlik kazanmis oldugunu belirtiyor namuslu olanlari.Durumdan çok rahatsizlar. Bu nedenle isimlerini vermeden anlatiyorlar.Bunlarin kismen bilindigini söylüyorlar ve kamuoyunun bütün yapilanlari bilmesini istiyorlar.
Isimlerini vermeyen hekimlerin itiraflari arasinda en korkuncu ise birkere kullanildiktan sonra kesinlikle çöpe atilmasi gereken tibbimalzemelerin, tasarruf olsun diye ayni kan grubuna sahip hastalarda tekrar tekrar kullaniliyor olmasi. Peki, SSK, Emekli Sandigi ya dabag-Kur hastalari neden en kaliteli yerde bile en kalitesiz saglikhizmetini aliyorlar?
Cevap çok korkunç .Adinin açiklanmasini istemeyen bir hekim su bilgiyiveriyor: 15 bin YTLlik bir kalp ameliyatina, hükümet 5-6 bin YTL ödüyor.Maliyeti yaklasik 15 bin YTL olan bir kalp ameliyatinin 5-6 bin YTLyemal edebilmesi için 5 milyonluk iplik yerine 1 milyonluk iplik kullaniliyor.2.000 dolarlik ilaç kapli stent yerine, damarda saga sola kayarak kisasürede kalp krizine yol açabilen 170 dolarlik stentle hasta ameliyat ediliyor. Ödeme gücü olan ise devletin verdigi paket fiyatin üzerine5-10 bin YTL eklenip en kaliteli malzemelerle ameliyat ediliyor.
Ama SSK, Emekli Sandigi ya da Bag-Kurdan gelen hastalarin çogu bubedeli ödeyemiyor. çok düsük fiyatlara yaptigi paket anlasmalar ise özellikle tek kullanimlik malzemelerin artik kullanilmaz hale gelenekadar tekrar tekrar kullanilmasina yol açiyor. Peki, bunu yapan özelhastanelerin orani ne kadar yüksek? Bunu hepsi yapiyor, ama biz yüzde90i diyelim bari. diyor yine adinin sakli kalmasini isteyen bir cerrah.
Bazi yetkililerden aldigimiz bilgilere göre, hastanelerimizdeki teksorun kullanilan malzemelerin kalitesizligi degil. Ameliyathanelerindurumu da içler acisi. Bir kalp-damar cerrahinin agzindan çikan susözler insani sokediyor: Istanbulda kalp-damar cerrahisinin yapildigi yaklasik 26 merkezvar. Ancak bu merkezler ABDde ya da Avrupada olsalardi, en az 20sinin ruhsati iptal edilirdi. Çünkü hiçbiri ameliyathane sartlarina uygunçalismiyor.
Paket programdaki bir hastanin kaybedilmesi , hastane açisindan dahakârli oldugu için, hastanin yasayip yasamamasi da çok önemsenmiyor. Bir insanin ölmesi eks olmak olarak adlandirilip siradan bir seymis gibikarsilaniyor . Devlet ve SSK Hastanelerinde çalisan doktorlar, bütün buölümcül gerçekleri bildikleri halde, daha çok kazanmak için, hastalari kendilerinin de çalistiklari özel hastanelere yönlendiriyorlar. Ölen her hasta bu doktorlara daha çok kazandirmis oluyor. Çünkü bir hastaerken ölürse hastane doktorlari; tibbi malzeme, ilaç, yogun bakim gibimasraflara girmeden ve tedavi süreciyle yorulmadan paket fiyatini cebeindirmis oluyor.
Not : Bu ileti Türkiyede 2 milyon internet kullanicisina gönderilmistirancak yetmez! Saglik sektöründeki bu inanilmaz sömürüye, para hirsiylainsanlari ölüme götüren doktorlara dur deyin ! Namuslu hekimlerimizin bu itiraflarini herkese ulastirin !

Oguzhan KALAYLIOGLU

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yalda Abbasi Mohsen Mizazade Le Yare Sözleri Türkçe

Kadın Ez ku iro pır xemginim, lê yare… (Ben ki bugün çok dertliyim, le yare…) Lê yare, gul nare… (Le yare… Gül nare…) Cab levina negerinım, lê yare… (Bir divane onu ararım, le yare…) Lê yare, hevale… (Le yare, hevale…) Neşan jêde ev nabinim, lê yare… (Ararım da bulamam, gül nare…) Neşan jêde ev nabinim, lê yare… (Ararım da bulamam, gül nare…) Derdê dılemın koriyeh, lê yare… (Gönlümün derdi kördür(?), le yare) Lê yare, gul nare… (Le yare… Gül nare….) Xussan canê mın xariye, lê yare… (Xuslar(?) canımı yedi, le yare… ) Lê yare, hevale… (Le yare, hevale…) Didar maye kıyamete, lê yare gul nare… (Buluşmak kıyamete kaldı, gül nare…) Didar maye kıyamete, lê yare gul nare… (Buluşmak kıyamete kaldı, gül nare…) Erkek; Caylan kuştın, jınan bırın, lê yare… (Caylanı öldürdüler, kadınlar kötürdüler, le yare…) Lê yare, gul nare… (Le yare… Gül nare…) Gulyarê mın esir kırın, lê yare… (Gülyarımı esir ettiler, le yare…) Lê yare, hevale… (Le yare, hevale…) Van fıritın le

İbrahim Tatlıses Filmleri

İbrahim Tatlıses Filmleri,İbrahim Tatlıses Filmleri izle,yeşilçam hülya avşar -İbrahim Tatlıses Filmleri,türk sineması İbrahim Tatlıses Filmleri,eski nostalji İbrahim Tatlıses Filmleri Bu Bölümde ibrahim Tatlisesin Cevirdigi Tüm Filmler Yeralmaktadir. Filmleri izleye Bilmek icin Resimlere Tiklayiniz. Bazi Filmler 2 Cd Olarak Eklenmistir. Filmin Devamini izleye Bilmek icin Hemen Yanindaki Resimi Tiklayarak Filme Devam Baka Bilirsiniz iyi izlemeler. Burdaki Filmler Tanitim Amaciyla Sunulmustur. Sanatcilara Destek Vermek icin Orjinal Cd lerini Satin Almanizi Tafsiye Ederiz. Sitemizdeki Filmlerimizin Yüzde 99 u Nostalji Agirlikli Filmlerdir. Alisan - 1982 ibrahim Tatlises - Yaprak Özdemiroglu - Yaman Okay - Savas Akova Ali Tutal - Zeynep Irgat - Alev Gürzap - Hamit Yildirim ALLAH ALLAH - 1987 ibrahim Tatlises - Melike Zobu - Mehmet Ali Erbil Neslihan Acar - Neriman Köksal - Hüseyin Kutman Asiksin - 1988 ibrahim Tatlises - Hülya Avsar - C

Engin Noyan Güzel Dua

 Yâ Berr! Yoktum yokluğumun farkında değildim İyilik ettin var eyledin beni Anılmıyordum anılmaya değer değildim İyilik ettin insan eyledin beni Bilmiyordum bilmediğimi bilmiyordum İyilik ettin kendini bilir eyledin beni Bilmiyordum senin farkında değildim İyilik ettin inanlardan eyledin beni Kimsesizdim kendime dost arıyordum İyilik ettin dostun eyledin beni Yetimdim sahibimi arıyordum İyilik ettin rahmetine çağırdın beni Hatalıyım pişmanlık duyuyorum